"PwC sprak me van The Big Four het meest aan van­wege de goe­de sfeer en de inter­ne opleidings­mogelijk­heden."

Zeeba Valiuddin
02 Apr 2024

Zeeba Valiuddin (24) solliciteerde bij PwC vanwege de goede sfeer, de mogelijkheid om haar financiële achtergrond te combineren met IT en veel te leren. Ontstressen doet ze door te bakken.

“Na mijn master Accountancy heb ik inhoudsdagen bezocht bij de vier grootste accountantskantoren, The Big Four. PwC sprak me het meest aan vanwege de goede sfeer en de interne opleidingsmogelijkheden. Ik heb met een aantal studievrienden gesolliciteerd en we zijn allemaal aangenomen. Deze vrienden kom ik vaak tegen sinds ik hier werk, dat is natuurlijk superleuk.

Ik vind het belangrijk om te blijven leren.

Financial & IT

Na mijn stage bij PwC ben ik de Digital Academy gaan doen, daar leer ik ontzettend veel. Het is een interne, digitale opleiding van twee jaar met als focus het innoveren van de auditpraktijk. Daardoor kan ik zowel financiële audits als IT-audits doen. Met andere woorden, ik probeer mijn technologische kennis toe te passen tijdens financiële controles.

Leren

Voor mij is het erg belangrijk om te blijven leren. Dat doe ik nu volop door het volgen van interne en externe opleidingen. Behalve het vergroten van mijn financiële en technologische kennis, scherp ik bij PwC mijn communicatieve vaardigheden aan. Die zet ik in om zoveel mogelijk relevante informatie van klanten te krijgen.

Theetje

Mijn werkdag begint met een theetje, daarna ga ik meestal naar klanten. Mijn dagen zijn redelijk gevuld. Ik doe naast mijn werk een Postmaster voor registeraccountant aan de UvA, en ik werk mee aan de recruitment voor de Digital Academy. Hiervoor praat ik met technische en accountancy-studenten om te bekijken of de academy iets voor ze is.

Sportschool

In mijn vrije tijd bak ik; taarten, cakejes, ga zo maar door. Het geeft me rust als ik gestresst ben. En ik ga met vrienden uit eten of kijk Netflix-series. De laatste was When they see us, een documentaire over racisme in Brooklyn. Sporten? Hm, dat schiet er nog wel eens bij in. Ik heb op het moment drie sportschoolabonnementen, allemaal ongebruikt.”

Over PwC

The Associate Academy

Als je als accountant je verder wil ontwikkelen volg je bij PwC het tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Je wordt intensief begeleid door een persoonlijke coach en doet ruime ervaring op met verschillende werkzaamheden bij diverse klanten. Je maakt in de volle breedte kennis met het accountancyvak, maar gaat ook snel de diepte in. Door de teamgeoriënteerde en ervaringsrijke introductie bij PwC bouw je aan een hecht netwerk en word je optimaal opgeleid.

Meer over de traineeships

More companies committed to diversity