Schuberg Philis was voor mij een unieke vondst, ik kende het bedrijf namelijk op voorhand niet. Ik kwam er dan ook mee in contact doordat een oud stagebegeleider van een vorig bedrijf een gastcollege gaf bij ons op de Universiteit en vertelde waar hij nu werkte. In die tijd was ik ook nog niet op zoek naar een stage maar juist een bijbaan voor naast mijn masters.

Het was dan ook puur toeval dat een aantal weken na dat gastcollege ik contact kreeg met een recruiter die aangaf dat mijn profiel goed paste bij iets wat zij zochten, de toeval zat hem erin dat deze recruiter voor Schuberg Philis werkte. Zodoende ben ik op gesprek gegaan en klikte het vanaf moment één. Deze klik is uiteindelijk omgeslagen tot een contract en zo begon een mooi avontuur.

100%

Schuberg Philis kenmerkt zich voor mij door haar 100% mentaliteit. 100% vrijheid en ‘dedication’. Vrijheid doordat de organisatie volledig plat is, dit wil zeggen dat we geen managers hebben maar alles in team verband regelen via een consensus methode. Zo ben je volledig vrij om je werktijden te bepalen en zijn de mogelijkheden voor het volgen van opleidingen vrijwel oneindig. Er geldt echter een regel, stem het af met je team en blijf binnen het redelijke. Zolang jij je hieraan houdt is bijna alles mogelijk.

Ik zit nu ondertussen een jaar bij Schuberg Philis en heb het uitzonderlijk naar mijn zin.

Deze vrijheid stimuleert ook om verantwoordelijkheid te nemen en dit zie je terug. Het zorgt ervoor dat mensen zelf keuzes durven te maken en hier de volledige verantwoordelijkheid voor dragen. Dit resulteert erin dat alles heel eigen wordt en mensen vol overgave ergens voor gaan. Mede hierom weet Schuberg Philis zich te onderscheiden en telkens weer die extra stap voor de klant te zetten.

Wat doe ik nu?

Ik zit nu ondertussen een jaar bij Schuberg Philis en heb het uitzonderlijk naar mijn zin. In mijn dagelijkse werk hou ik mij bezig met het identificeren, analyseren en optimaliseren van processen. En processen in de breedste zin van het woord, het loopt van wat zwaardere IT-processen tot de wat zachtere HR-processen. Ik ga heel de organisatie door en dingen die mij opvallen of plekken waar ik kansen zie pak ik aan. Zo heb ik veel mensen binnen de organisatie leren kennen en helemaal mijn eigen draai weten te vinden. Mijn dagen zien er dan ook afwisselend uit.

’s Ochtends kom ik rond een uur of acht aan en begin ik de dag met een goed ontbijt. Vanuit daar bespreek ik met directe collega’s de stand van zaken en ga ik verder met een van mijn projecten. Vaak houdt dit in dat ik een aantal mensen interview en de resultaten daarvan modeleer tot procesmodellen. Rond de klok van twaalf ga ik lunchen en loop ik daarna meestal nog een rondje. Bij terugkomst pak ik de draad weer op en trek ik het door tot om en nabij vijf uur.

Hoe verder?

Inmiddels ben ik aan het einde van mijn master aangekomen waar een groot afstudeeronderzoek bij komt kijken. Hiermee begin ik binnenkort aan een nieuwe uitdaging; na overleg met mijn coach en verschillende mensen binnen Schuberg Philis is de mogelijkheid ontstaan om het onderzoek hier te doen. Erg fijn want dit biedt mij de kans om binnen de organisatie actief te blijven.