Voor mijn studie Toegepaste Wiskunde moet ik in jaar 3 een stage doen. Deze stage ben ik op dit moment aan het vervullen bij NN. Doordat een groot bedrijf me interessant leek om mijn eerste stage te doen, heb ik in Google verschillende bedrijven in de zoekbalk getypt waaronder NN. Ik wist van het bestaan af van NN vanwege de reclames en beetje via een project vanuit mijn studie waar NN als voorbeeld verzekeraar werd gebruikt.

Ik was op zoek naar een stage waar ik kon werken met data, want ik wil de master Data science na mijn studie gaan doen. Op de vacature pagina van NN kwam de stage ‘Data analist HR’ voorbij, en sloot prefect aan bij mijn wensen. De stage houdt in dat ik voor de Recruitment & HR-afdeling dashboards ga automatiseren en het verwerken en analyseren op trends en verbanden van de data die beschikbaar is. Nu ben ik ongeveer 4 weken bezig met mijn stage bij NN.

Niet één week is hetzelfde. Ik kan werken op de locatie in Rotterdam en Den Haag, maar mag ook thuis werken. Meestal maak ik van maandag tot en met donderdag plusminus 32 uur op de twee locaties en werk ik de laatste paar uurtjes, tot de gevraagde 36 uur per week, vanuit huis op vrijdag. Het werken op de verschillende locaties maakt voor me dat elke dag een soort fris begin is en niet hetzelfde als de dag ervoor. Dit spreekt me erg aan.

Omdat ik op de recruitment en HR-afdeling aan het werk ben als data analist, ben ik degene met kennis en vaardigheden op gebied van data. Hierdoor heb ik veel vrijheid en kan ik veel voor de twee afdelingen betekenen. Zo is het voor mijn collega’s net alsof ik kan ‘toveren’ en steken ze het niet onder banken en stoelen dat ze blij met me zijn met wat ik voor ze doe op gebied van data. Hierdoor ontstaat voor mij een hele fijne sfeer om in te werken. Ook word ik goed geholpen door mijn begeleider, door veel te bespreken en samen naar vraagstukken en oplossingen te kijken. Ook word ik meegenomen maar alle vergaderingen waar cijfers en data aanbod komen.

Ook word ik goed geholpen door mijn begeleider, door veel te bespreken en samen naar vraagstukken en oplossingen te kijken.

Nu meerdere mensen op de afdeling van mijn bestaan af weten komen er ook steeds meer projecten mijn kant op met verschillende doelen en achtergronden. Hier worden de dagen van de week wat dynamischer van. Zo ben ik nooit een hele dag alleen maar aan het programmeren. Ook vind ik het interessant om verschillende aspecten mee te krijgen over de werkwijze van Recruitment en HR. Dit is een vakgebied waar ik met mijn studie nooit in aanraking mee zou komen, en dit maakt mijn stage erg interessant.

De kernwaarden van NN, ‘We care, we are clear and we commit’, vind ik terug in de sfeer die ik op de werkvloer ervaar. Zo zit ik elke dag aan tafel met meerdere recruiters. Er is altijd een gezellige sfeer en er wordt veel gelachen. Iedereen is ook meegaand en geïnteresseerd in wat je buiten de kantooruren doet en wordt er op donderdag soms nog een drankje aan eind van de dag gedronken. Ook wordt er natuurlijk hard gewerkt en mag en kan je erg je eigen plan trekken. Bijvoorbeeld, als je het iets te druk vindt aan tafel kijkt niemand raar op als een koptelefoon opzet om even geconcentreerd te werken. Al met al bevalt mijn stage bij NN erg goed, ik had me geen beter eerste stage kunnen wensen.