Persoonlijke ontwikkeling en het stellen van doelen is voor mij erg belangrijk. Het zit in me, eigenlijk al vanaf jongs af aan. Niet alleen werk gerelateerd maar ook zeker in mijn privé leven. En de aanpak werk en privé verschilt daarin eigenlijk niet heel veel. Ik weet waar ik sta, ik bepaal wat mijn doel is en bepaal wat ik moet doen om het doel te bereiken.

En als ik daarvoor competenties moet ontwikkelen of stappen moet ondernemen? Dan doe ik dat graag! Of dat moeite kost? Zeker! De moeilijkste fase is die van het doorbreken van patronen. Maar zolang de wil om het patroon te doorbreken sterker is, is er vooruitgang.

Ik werk nu zo’n drie jaar voor Solviteers Advies en Implementatie waarvan de laatste twee jaar als projectleider/adviseur. In deze functie heb ik het heel erg naar mijn zin. Als ik terug kijk naar hoe mijn carrière vanaf mijn opleiding tot nu toe is verlopen dan zie ik dit traject ook als een doorlopende ontwikkeling en ontdekkingsreis.

Van de opleiding Facility Management HBO naar Bedrijfskunde op de Universiteit Groningen. Vervolgens mijn eerste baan bij Negometrix. Eerst als implementatieconsultant en later als productleider. De informatie- en communicatietechnologie wekte in die periode zeker mijn interesse.

Hoe je doorgroeit naar het PIT? Allereerst door je ambitie uit te spreken, jezelf te laten zien, zelf kansen te spotten en daarvoor je belangstelling te tonen en vooral ook jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat mij in de ICT tot op de dag van vandaag aanspreekt is de functionele kant van het werk: het oplossen van uiteenlopende problemen en het vinden van antwoorden na analyse. Bij Solviteers kan ik hier ruimschoots invulling aan geven, ook nog eens bij uiteenlopende klanten in uiteenlopende domeinen. Erg leerzaam!

Binnen Solviteers ben ik begonnen als implementatie consultant. Direct bij aanvang van mijn dienstverband bij Solviteers heb ik aangegeven wat mijn ambities zijn: projectleiding en op termijn programmamanagement en op de lange termijn misschien zelfs ook nog wel een interim-management opdracht.

De doorgroei naar projectleider in het PIT (Project-Interim Team) kwam voor mij plotseling, maar ik ben daar erg blij mee. Hoe je doorgroeit naar het PIT? Allereerst door je ambitie uit te spreken, jezelf te laten zien in de organisatie, zelf kansen spotten en daarvoor je belangstelling tonen en vooral ook jezelf blijven ontwikkelen.

Ik heb het geluk dat ik een PMO-functie kreeg toebedeeld bij het project Omgevingsdienst Groningen en bij de Uitvoeringsdienst Drenthe. Je ondersteunt het project en maakt zodoende kennis met heel veel facetten van projectleiding en management. En zo kan het zomaar zijn dat je bepaalde taken mag organiseren of zelfs kleine deelprojecten mag leiden. Dat zijn kansen die je met twee handen moet aangrijpen.

Esther Dijkema - Solviteers

Consultant

Wil je meer lezen over het werk als Consultant? Surf dan zeker ook even naar de website van Solviteers!

WerkenbijSolviteers.nl